Tuesday, 22 September 2015

Aktiviti mewarna batik sempena Festival Waterfront dan Regatta di Water Front, Kuching

Assalamualaikum..

Hari Sabtu lepas saya terpaksa membawa azim ke klinik semula sebab pipinya bengkak.
sehari sebelum tu saya bawa azim ke klinik untuk cabut gigi gerahamnya sebab dia asyik mengadu sakit gigi.

semasa pergi melalui susur keluar dari plaza merdeka, jalan yang biasanya 'clear' jadi jem.
rupa2nya ada festival kat situ.
petang tu selepas latihan TWD budak2 tu pun ajak jalan2 kat situ.
sebelum tu saya tanya dulu kat Azim sama ada dia ok ke tidak.  dia kata ok. boleh jalan2.
bila dia kata ok, saya pun bawa lah budak2 tu.

kebetulan sehari sebelum tu hujan turun dengan lebatnya.
jerebu pun dah berkurangan.
alhamdulillah, pagi Sabtu tu cuaca cerah.
Gunung Serapi pun boleh nampak dari rumah..

memang banyak gerai2 jualan kat situ.  sesak dengan orang ramai.
tiba kat satu booth ni adalah aktiviti mewarna batik
budak2 tu apa lagi eksited lah nak mewarna.

nak mewarna batik ni sebeanrnya kena pandai menggabung warna.
jom kita tengok akti budak2 ni mewarna....


 


 



 



 


 


 

mama diorang pun nak jugak menyelit ambik gambar... hihihi..

sekian, wassalam....

like