tips membuat kerja rumah lebih mudah part 221. gunakan kertas tandas yang telah habis untuk menyusun wayar kabel22. gunakan kertas pasir untuk menajamkan gunting


23.  gosokkan walnut pada perabut kayu yang rosak untuk menutup kecacatan.24. gunakan getah gelang untuk membuka penutup balang
25.  simpan cadar didalam sarung bantal untuk memudahkan penyimpanan dan pencarian

26. gunakan bedak bayi untuk memudahkan membuang pasir daripada kulit
27.  simpan sayur yang telah disiang kedalam balang dan masukkan kedalam peti sejuk supaya tahan lebih lama28.  gunakan kertas kek cawan untuk menutup gelas untuk mengelakkan serangga jatuh ke dalam air minuman anda.
28.  potong botol terpakai dan gunakan semula sebagai penutup plastik yang telah dibuka.

29.  gunakan kapur tulis untuk menghilangkan kesan minyak pada pakaian.  gosokkan kapur tersebut pada pakaian dan cuci seperti biasa. kapur tulis tersebut akan menyerap minyak tersebut.30.  letakkan senduk pada periuk untuk mengelakkan menghentikan air yang mendidih melimpah keluar.

31. pasangkan  penggantung tuala pada pintu kabinet untuk digunakan sebagai tempat menyimpan penutup periuk32.  gunakan getah gelang pada penutup tin cat.33. gunakan getah gelang pada penyangkut baju untuk mengelakkan baju terjatuh.34.  untuk menambahkan ruang penyimpanan, gunakan pengantung seperti ini pada pintu kabinet.
  

35.  pasangkan rod dibawah sinki untuk penstoran bahan pencuci.


ini adalah sebahagian yang saya ambil yang saya rasa boleh kita praktikkan di rumah. untuk maklumat lebih lanjut bolehlah buka blog ini sebab dalam blog ini ada 101 cara. tak larat saya nak alih bahasa.


sekian...